Vi søker en ny medarbeider

Vi søker etter en ny person til å bli en del av Dype Røtter-teamet. Her er stillingsbeskrivelsen og instruksjoner for hvordan du søker:

Dype Røtter – Prosjektmedarbeider 60% stilling

Om oss

Dype Røtter er en ideell organisasjon og sosialt entreprenørskap som er basert på gården Reppe Søndre. Vi formidler hele veien fra jord til bord i et sirkulært perspektiv hvor vi fokuserer på bærekraftige og lokale ressurser. Vi viser at globale klimautfordringer kan ha gode lokale løsninger. Parallelt ønsker vi å gi støtte til flyktninger som skal integreres i norsk arbeidsliv og kultur.

Miljø. På gården Reppe Søndre begynte vi å produsere grønnsaker etter økologiske og regenerative prinsipper i 2020. Vi selger produktene direkte til forbrukere i grønnsakskasser og løsvekt. I 2021 utvidet vi ved å åpne en liten gårdsbutikk og kafé som selger lunsjretter og varer. Vi bruker råvarer produsert på gården og fra andre lokaleprodusenter i rettene. Vi viser hvordan vi kan ta mat fra jord til bord på nye måter. Vi ønsker å ha et spesielt fokus på hvordan vi kan bidra til og utvikle fremtidens matsystem slik at det blir mer i tråd med miljø- og helsebehov i dagens virkelighet.

Integrering. Virksomheten vår er bygget opp rundt praksisplasseringer for «spor-1»-flyktninger. Det er de som har liten eller ingen utdanning fra hjemlandet og derfor bruker lengre tid på å lære norsk, med den konsekvensen at det er vanskeligere å komme i jobb. I samarbeid med Trondheim kommune (INN), Trondheim Voksen Opplæring (TROVO) og NAV støtter vi flyktninger med praksisplasseringer (grønnsaksproduksjon i markedshage – nivå 1 og gårdsbutikk og kafe – nivå 2) designet for å forberede dem på ordinær praksis og lønnet arbeid.

Det vi ser etter

Vi søker en entusiastisk, kreativ og selvstendig person med god forretningssans som vil jobbe for Dype Røtter i en deltidsstilling på 60 %.

Du skal jobbe sammen med prosjektleder i organisasjonen, samarbeidspartnere fra aktiv INNsats og TROVO, og videre vil du også tilbringe tid sammen med praksisdeltakerne. Det er en spennende og utfordrende rolle for en som vil gjøre en forskjell innen integrering og miljø, og for en som ønsker å ha en rolle i å forme og utvikle et sosialt entreprenørskap. Kontrakten er på 12 måneder, men med mulighet for å få en fast stilling fra 2023. Hvis du er den vi ser etter er det stort potensiale for at stillingen kan utvikle seg sammen med deg. Stillingen vil innebære helgearbeid, typisk en lørdag eller søndag annenhver uke.

Arbeidsoppgavene vil innebære både drift og utvikling av kafé/gårdsbutikk (hovedfokus) og arbeid i markedshagen. Jobben gjøres samtidig som man støtter «spor-1»-flyktningene i å forbedre språkferdighetene og kunnskapen om norsk arbeidsliv slik at de kan bevege seg mot ordinær praksis og sysselsetting. Samtidig skal vi levere produkter og tjenester av høy kvalitet som representerer flyktningene, Dype Røtter og Reppe Søndre på en god måte.

Om deg

Vi ser etter deg som er kreativ, fleksibel og løsningsorientert. Du må ta selvstendig ansvar under skiftende forhold. Dagene er sjelden like. Du må være tålmodig med gode pedagogiske evner og ha god sans for humor.

Kontor og utvikling. Du vil ha en rolle i administrative og utviklingsmessige aspekter ved organisasjonen – sosiale medier, markedsføring, utviklingsarbeid, bestilling av varer, ordrer og grunnleggende regnskap. Vi ser derfor etter en som er organisert og med grunnleggende IT-kompetanse.

Gårdsbutikk og kafé. Du må støtte og lære praksisdeltakerne å jobbe på en liten kafé som kan bli ganske travel. Du er tålmodig, fleksibel og rolig under press. Du har evne til å sørge for at en liten meny med supper, smørbrød og kaker produseres på kjøkkenet vårt og videre serveres med høy standard og i henhold til mattilsynets regelverk.

Markedshagen. Du må bidra til å støtte og lære praksisdeltakerne grunnleggende ferdigheter i markedshagen. I denne delen av stillingen er det motivasjon for å lære som er viktigst – tidligere erfaring er ikke nødvendig, men ønskelig.

Vi leter etter noen som engasjeres av våre mål og har lyst til å utvikle en arbeidsplass for seg selv. Vi har stor bredde i arbeidsoppgavene og ønsker å være en organisasjon hvor kunnskap og læring har en viktig plass i hverdagen. Det viktigste for oss er at du ønsker å utvikle organisasjonen sammen med oss og vil å lære nye ting. Hva du kan fra før er ikke avgjørende for om du kan søke.

Å søke

For å søke på denne stillingen, send en søknad (ikke mer enn 2 A4-sider) og CV til: aross.dyperoetter@posteo.no

CV og søknad bør inneholde:

  • utdanning
  • arbeidserfaring
  • hvordan din arbeidserfaring og utdanning gjør deg egnet for denne stillingen
  • hvordan du oppfyller de personlige egenskapene som kreves for stillingen. Vi vil gjerne ha eksempler på hvordan dine ferdigheter og erfaringer til dags dato kan brukes i stillingen
  • din interesse for hovedmål om integrering og miljømessig bærekraft
  • hvorfor du ønsker å søke på denne stillingen
  • litt om deg – hva som gjør deg motivert, hva slags person er du og hva er lidenskapene dine
  • dine langsiktige karriereambisjoner

Vi ønsker også referanser fra tidligere arbeidsforhold, og en av dem bør være din nåværende eller tidligere arbeidsgiver. Disse personene vil ikke bli kontaktet før intervju.

Vi vil råde søkere til å se gjennom nettsiden vår før de søker. Ta kontakt med Andy Ross på e-post eller telefon hvis du har spørsmål til eller ønsker å diskutere stillingen.

Sluttdato: 06 februar 2022

Intervjudetaljer: I uke 6.

Lønn rundt kr 250,- pr time

Vi vil bekrefte mottak av alle søknader etter fristens utløp, og vil kontakte deg igjen i god tid for å informere deg om du har blitt valgt ut til intervju eller ikke.

Nøkkelord:         Miljø, integrering, sosialt entreprenørskap, klimautfordringer, kortreist mat, kafe og gårdsbutikk, markedshage, landbruk, bærekraft.