Hvorfor kjøpe lokalt dyrkede grønnsaker del 2 – plast og emballasje

.

Dype Røtter høster grønnsakene sine på leveringsdagen til kundene. Alle grønnsaker pakkes i en tre kasser som returneres til oss av kunder for gjenbruk igjen og igjen. Hvis grønnsaker må holdes sammen, gjøres dette bare med papirposer. (Husk å ta med den tomme boksen når du samler inn neste ordre!) Vi bruker ikke plastemballasje, og vi bruker spesielt ikke engangsplast.

Engangsplast brukes bare en gang før de kastes eller resirkuleres. Disse varene er ting som plastposer, sugerør, kaffetraktere, brus og vannflasker og mest matemballasje.

Over hele verden gjenvinnes bare 10-13% av plastprodukter. Arten av petroleumsbasert engangsplastikk gjør det vanskelig å resirkulere, og de må legge til nye jomfruelige materialer og kjemikalier til det. I tillegg er det et begrenset antall elementer som resirkulert plast kan brukes.

Petroleumsbasert plast er ikke biologisk nedbrytbart og forbrennes, går i en søppelfylling eller kommer i vannet og finner veien til havet der det er fare for livet i havet. Selv om plast ikke vil brytes ned (brytes ned til naturlig stoff som jord), vil den brytes ned (brytes ned) til ørsmå partikler etter mange år. I prosessen med å bryte ut, frigjør det giftige kjemikalier (tilsetningsstoffer som ble brukt til å forme og herde plasten) som legger seg inn i mat- og vannforsyningen vår.

Disse giftige kjemikaliene finnes nå i blodomløpet vårt, og den nyeste forskningen har funnet dem å forstyrre det endokrine systemet som kan forårsake kreft, infertilitet, fødselsdefekter, nedsatt immunitet og mange andre plager.