Visste du? Klimaendringer og flyktninger

Climate change is our generation’s greatest challenge.
Jan Egeland, NRC Secretary General

Hvert sekund blir en person fordrevet av katastrofe.

I 2018 flyktet mer enn 17,2 millioner mennesker fra katastrofer i 125 land og territorier. Katastrofer fortrenger tre til ti ganger flere mennesker enn konflikt og krig over hele verden.
Grunnleggende om klimaendringer, katastrofer og fordrivelse

Etter hvert som klimaendringene fortsetter, vil det sannsynligvis føre til hyppigere og alvorligere naturfarer. Virkningen vil være stor. Klimaendringer forårsaker fattigdom og matmangel, og tvinger enda større antall menn, kvinner og barn til å flykte fra hjemmene sine.

I gjennomsnitt er 26 millioner mennesker fordrevet av katastrofer som flom og stormer hvert år (fra og med 2016). Det er en person som er tvunget til å flykte hvert sekund. (Data og tekst fra Flyktninghjelpen.)

Her på Dype Røtter synes vi dette er tragisk på så mange nivåer. Vi ønsker å jobbe på en måte som reduserer omfanget av fremtidige klimaendringer, og som også støtter det menneskelige talentet og mangfoldet som flyktninger tar med seg til Norge.